Acasă STIRI CEA MAI MARE NAVĂ DIN LUME A AJUNS ÎN EUROPA

CEA MAI MARE NAVĂ DIN LUME A AJUNS ÎN EUROPA

4565
0
source: https://www.marine-pilots.com/

HMM Algeciras, cea mai mare navă de transport containere din lume, a intrat in Portul Rotterdam in data de 3 Iunie stabilind astfel un nou record european in privinta dimensiunilor unei nave ce accede in porturile Europei. Masurand 399.9 metri lungime si 61 metri latime (beam), port-containerul de 23.964 TEU sub pavilion Panama ocupa in momentul de fata prima pozitie in topul celor mai mari nave din lume.

Port-containerul cu structura celulara a intrat în portul Amaliahaven (Rotterdam) pentru a transfera containerele la terminalul Rotterdam World Gateway (RWG) incheind astfel primul sau voiaj după ce a părăsit portul chinezesc Yantian. HMM Algeciras opereaza pe una din rutele comerciale care leagă Asia de Europa de Nord.

Nava face parte din flota HMM fiind prima din cele 12 nave care vor fi livrate până în septembrie 2020, având o capacitate de încărcare de 24.000 de containere. HMM a semnat în urmă cu doi ani un contract cu trei companii sud-coreene pentru construcția a 20 de nave de mare capacitate, care să respecte noile prevederi referitoare la protecția mediului. Până în 2021 vor mai fi livrate încă 8 cargoboturi cu o capacitate de încărcare de 16.000 de containere.

Lansarea la apă a navei HMM Algeciras a avut loc în 23 Aprilie a.c. la șantierul naval Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here