Acasă Uncategorized GENERAL ELECTRIC CO: FUZIUNE DE ZECI DE MILIARDE DE DOLARI CU BAKER...

GENERAL ELECTRIC CO: FUZIUNE DE ZECI DE MILIARDE DE DOLARI CU BAKER HUGHES

306
0
Sursă poză: Vocea.biz

Compania americană a declarat luni că îşi va fuziona afacerile de petrol şi gaze cu Baker Hughes Inc., creând al doilea cel mai mare furnizor de servicii petroliere din lume.

Înţelegerea va duce la crearea unei companii cu venituri anuale de 32 de miliarde de dolari şi va combina punctele forte ale GE de a face echipamente durabile cu expertiza Baker Hughes în forare.

“Este o afacere bună pentru toţi investitorii.”, a declarat Lorenzo Simoneli, şeful ramurii de petrol şi gaze natural a GE. Acesta va conduce şi nou entitate “Baker Hughes, a GE company”.

GE este cel mai mare producător de utilaje petroliere din lume şi a investit masiv în servicii de prelucare a datelor pentru a stimula recuperarea de ţiţei.

Compania Baker Hughes este văzută ca fiind unul dintre liderii mondiali în foraj orizontal, produse chimice utilizate şi alte servicii cheie pentru producţia de petrol.

Noua companie va fi înainte de rivalul Halliburton Co în ce priveşte cota de piaţă. Acesta din urmă a încercat o fuziune cu Baker Hughes, dar nu a reuşit afacerea prăbuşindu-se anul trecut.

General Electric Co. va deţine 62,5% din noua companie care va fi formată, cel mai probabil, la jumătatea anului 2017. Dacă afacerea intră în colaps, compania americană va fi nevoită să îi plătească 1,3 miliarde de dolari partenerului Baker Hughes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here