Acasă STIRI AMBARCAȚIUNEA MARIA: ECHIPA ATLANTIC4 VA TRAVERSA OCEANUL ATLANTIC VÂSLIND

AMBARCAȚIUNEA MARIA: ECHIPA ATLANTIC4 VA TRAVERSA OCEANUL ATLANTIC VÂSLIND

329
0
Sursă poză: seaman.ro

This slideshow requires JavaScript.

Talisker Whisky Atlantic Challenge este cea mai grea cursa de canotaj din lume, iar primul român care a traversat Canalul Mânecii înot în 2015, Andrei Roșu și doctorul de medicină sportivă Vasile Oșean formează, până în acest moment, echipajul Atlantic4, fiind nevoie de încă doi coechipieri.

Vor scrie istorie, fiind prima echipă românească care va traversa Atlanticul vâslind. Cei doi au lansat la apă barca ce îi va purta pe apele oceanului, numele, Maria, fiind ales pe o rețea de socializare.

Cei doi au lansat un concurs pentru a fi ocupate și celelalte două locuri din barcă, la acesta înscriindu-se peste 100 de români ce au fost nevoiți să treacă de o etapă de selecție ce a presupus, testarea spiritului de echipă, privarea de somn și  parcurgerea mai multor probe de rezistență.  Roșu și Oșean au ales cei cinci semifinaliști ce vor lua parte la ultimele antrenamente, fiind și ei prezenți la evenimentul din Portul Turistic Limanu.

30 de echipe vor lua startul în cadrul Talisker Whisky Atlantic Challenge, și nu vor avea parte de suport din exterior, ele fiind nevoite să se descurce cu proviziile inițiale. Media de traversare a Oceanului Atlantic este de 60 de zile, iar recordul este de 37 de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here