Acasă STIRI APM: CONSTANȚA PORT CONTAINER DAY LA CLUJ-NAPOCA

APM: CONSTANȚA PORT CONTAINER DAY LA CLUJ-NAPOCA

CN APM SA oferă companiilor din centrul și vestul României deschidere la Marea Neagră

200
0

Compania Naţională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța împreuna cu DP World, COSCO Shipping Lines, SOCEP și revista Intermodal&Logistics au organizat cea de-a doua ediție a Constanța Port Container Day, in data de 22 martie 2018 la „Grand Hotel Italia”, Cluj-Napoca.

Evenimentul, ce își propune să devină o întâlnire de tradiție între exportatorii din Vestul și Centrul României și reprezentații autorităților portuare și vamale și potențialii parteneri logistici, deschide calea unui dialog direct și transparent privind necesitățile reale ale pieței și factorii care încetinesc dezvoltarea traficului containerizat de mărfuri. Scopul real și final al întâlnirii îl reprezintă atragerea traficului de mărfuri în Portul Constanta.

Conform comunicatului de presă transmis de CN APM SA, la întâlnirea cu Portul Constanța au participat peste 150 de delegați ai companiilor din industrie și transporturi din zona centru – vest a României. Evenimentul a fost deschis de Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, în prezența secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Minea, a oficialităților locale – prefectul județului Cluj, dr. ing. Aurel Cherecheș și a vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Mai departe, în comunicat se precizează:

Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al CN APM SA Constanța, a declarat:

„Partea de vest a țării reprezintă hinterlandul Portului Constanța și ne dorim ca din ce în ce mai multă marfă, care în acest moment pleacă din zonă către porturi din Germania și Slovacia să ia drumul Portului Constanța. Anul trecut am identificat o serie de probleme, vamale sau de altă natură, pe care am încercat să le rezolvăm și în parte am și reușit. Suntem aici pentru a lua toate măsurile necesare să ridicăm orice bariere din drumul companiilor din centrul și vestul țării către Portul Constanța“.

„Vă încurajez să vă dezvoltați afacerile în Portul Constanța, să aduceți marfă și să folosiți avantajele pe care vi le oferă. În anii viitori, administrația portuară are în vedere investiții de peste 200 milioane euro în infrastructură, investiții care vor face portul și mai atractiv din punct de vedere al eficienței“, a subliniat Ionel Minea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Avantajele transportului naval au fost subliniate și de prefectul județului Cluj, dr. ing. Aurel Cherecheș, care a declarat că „această parte a țării a avut o dezvoltare economică mai pregnantă în ultimii ani, ceea ce a determinat și fluxuri mai mari de mărfuri. Căile rutiere și cele ferate par la îndemâna tuturor, dar acestea sunt funcționale pe distanțe relativ scurte și nu sunt economice în comparație cu transportul naval“.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, a salutat ideea CN APM SA Constanța de a oferi Clujului deschidere la mare.

CN APM SA a prezentat companiilor din zonă serviciile și avantajele Portului Constanța, inițiind un dialog pentru a identifica situațiile cu care se confruntă exportatorii și importatorii din centrul și vestul României.

S-a pus accent pe conexiunile pe care le oferă portul Constanța, prin intermediul liniilor regulate, piețele pe care firmele din zona de vest a țării le pot accesa doar prin port.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here