Acasă STIRI AUTORITATEA NAVALĂ ROMÂNĂ: EXAMINARE DE BREVET CU ÎNTREBĂRI NOI

AUTORITATEA NAVALĂ ROMÂNĂ: EXAMINARE DE BREVET CU ÎNTREBĂRI NOI

15201
15
Sursă poză: observator.ro

Ca urmare a zvonurilor conform cărora se modifică examenul de brevet, reporterii Seaman au discutat cu diferite persoane implicate in procesul de revizuire a acestuia.

O nouă bază de date cu întrebările de examinare va fi gata până la sfârșitul anului, atât cu întrebări noi, cât și cu întrebări actualizate în conformitate cu legislația în vigoare și cu schimbările produse în shipping.

Însă procesul de schimbare a examinării de brevet este unul mult mai amplu. Chiar dacă noua grilă de întrebări va fi gata, aceasta trebuie să treacă printr-un proces anume pentru ca ANR să o poată pună în aplicare.

Cum pregătirea viitorilor marinari  începe încă din băncile instituțiilor de profil, ei vor fi primii care vor avea acces la aceasta bază de date, pentru ca, mai apoi, Autoritatea Navală Română să o poată pună în aplicare ca examen prorpiu-zis.

Examenul de brevet va putea fi susținut în noua formulă, cu aproximație, în primăvara anului 2017, el aflându-se încă în etapa de revizuire în care experți de la Universitatea Maritimă Constanța, Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, Autoritatea Navală Română și Ceronav stabilesc seturile de întrebări.

15 COMENTARII

  • Reporterii Seaman au discutat cu diferite persoane care sunt implicate în acest proces de revizuire. Acest articol vine ca raspuns la zvonurile deja existente în comunitatea navigatorilor.

 1. Buna ziua!
  Referitor testele grila.
  La o postare pe facebook sa adus in discutie cum ca exista pe internet pe un alt site diar teste ptr maritim.
  Cineva din partea seaman.ro a spus ca vor aparea pe acest site si teste ptr fluviu.
  Stiti ceva daca o sa se publice sau nu?
  Multumesc!

  • Buna ziua,

   Testele pentru maritim, fluvial si agrement vor fi disponibile pe seaman.ro, in cel mai scurt timp posibil.
   Din cauza schimbarilor aduse de ANR metodologiei de examinare pentru ambarcatiunile de agrement intreaga platforma de examinare on line a seaman.ro a suferit modificari ce au dus la intarzierea publicarii acestora pe site.
   Echipa Seaman face tot posibilul ca simulatorul de examene continand testele la zi sa fie online cat mai curand.

   Seaman

 2. Ce ne facem griji ca oricum în 3luni se da la toată lumea, o sa fie ca și cu legea fumatului pentru unii stricta pentru alții…

 3. aveti cumva vreo informatie referitor la examinarea din 30.01.2017 pentru timonieri? ma intereseaza lista si orele ,ms mult

  • Nu avem acces la astfel de informatii. Verificati datele publicate pe site-ul Autoritatii Navale Romane, acolo gasiti mai multe detalii

  • Nu sunt noutati si nu s-a schimbat nimic pana in acest moment. Se lucreaza la noua grila dar e un proces de durata, nu se va intampla foarte curand.

   • multumesc de info
    ceva vesti despre simulatorul de examene?
    pe ainostri nu sunt toate intrebarile la ttm, tcvn, legislatie si manevra comparativ cu cele de pe cd.

 4. Buna ziua! Doresc sa ascult o parere, o opinie! Cum este examenul de Cdt. dupa noua metodologie, examen grila, studiu de caz, proba practica!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here