Acasă STIRI BIROUL MARITIM INTERNAȚIONAL: 121 DE ATACURI ALE PIRAȚILOR ÎN PERIOADA IANUARIE- SEPTEMBRIE...

BIROUL MARITIM INTERNAȚIONAL: 121 DE ATACURI ALE PIRAȚILOR ÎN PERIOADA IANUARIE- SEPTEMBRIE 2017

177
0
Sursă foto: worldmaritimenews.com

Raportul global arată un total de 121 de incidente în primele nouă luni ale anului 2017, număr aflat în scădere față de aceeași perioadă a anului 2016. Chiar și cu această tendință descrescătoare, persistă totuși îngrijorarea cu privire la siguranța navigatorilor aflați în Golful Guineei și Asia de Sud-Est.

Nu au fost raportate incidente în largul coastelor somaleze, deși pirații din această zonă își păstrează capacitatea de atac asupra transportului maritim.

În Nigeria au fost primite 20 de rapoarte, dintre care 16 au avut loc în largul coastelor Brass, Bonny, Bayelsa. 18 atacuri au fost armate și șapte incidente s-au încheiat cu răpirea a 39 de navigatori.

“În general apele din zona Nigeriei prezintă un risc ridicat chiar și cu intervenția Marinei Nigeriene. Numărul de atacuri din Golful Guineei ar putea fi chiar mai mare decât cifrele noastre, motivul fiind nedeclararea incidentelor.”, a declarat directorul Biroului Maritim Internațional Pottengal Mukundan.

Și Venezuela a devenit un hotspot atunci când vine vorba de atacuri ale piraților. Dacă în aceeași perioadă a anului 2016 au avut loc doar trei incidente, anul acesta numărul a crescut la 11. În toate cazurile pirații erau înarmați și au reușit să urce la bordul navelor. Patru navigatori au fost luați ostatici, doi au fost agresați, iar unul a fost rănit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here