Acasă STIRI CERONAV: DANUBE SKILLS ȘI GREEN DANUBE APROBATE

CERONAV: DANUBE SKILLS ȘI GREEN DANUBE APROBATE

631
0
Sursă poză: radioconstanta.ro

Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale va avea în derulare două noi proiecte începând cu anul 2017.

Cele două proiecte  au un buget de aproximativ 4 milioane de euro și cuprind Germania, Austria, Ungaria, Croația, Bulgaria,Slovacia, România și Serbia.

Green Danube se va ocupa cu reducerea emisiilor poluante provocate de transportul pe apele interioare cu ajutorul unor tehnologii inovative. Tot în cadrul acestuia se va elabora și un plan transnațional de acțiune pentru întreaga regiune a Dunării.

Cel de-al doilea, Danube SKILLS, va implementa noile Directive Europene privind integrarea navigației pe Dunăre în soluții moderne pentru a putea reduce costurile și impactul negativ asupra mediului. De asemenea, proiectul va ajuta și la recunoașterea calificărilor în sectorul navigației pe ape interioare.

“CERONAV este singura insituție din România căreia i s-au aprobat două proiecte ce vor asigura atingerea unor obiective de importanță strategică pentru macroregiunea Dunării.”, a declarat Directorul General CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here