Acasă STIRI CHINA: SUBMARIN CU PROPULSIE NUCLEARĂ ANCORAT ÎN PAKISTAN

CHINA: SUBMARIN CU PROPULSIE NUCLEARĂ ANCORAT ÎN PAKISTAN

309
0
Sursă poză: Chinese Military Review

Un submarin cu propulsie nucleară al marinei chineze a fost ancorat într-un port din Pakistan ridicând semne de întrebare în India care se teme că acesta ar putea monitoriza mișcarea navelor sale de război.

În luna mai a anului 2016 imagini de pe Google Earth arătau un submarin chinez ancorat în portul din Karachi, iar raportul a dovedit că la Beijing mișcările navelor de război indiene sunt cercetate îndeaproape.

Raportul indica faptul că prezența acestor „mijloace militare avansate” nu este adecvată  în lupta contra piraților somalezi.

Spre deosebire de submarinele convenționale, cele cu propulsie nucleară au o gamă nelimitată de operațiuni, deoarece reactoarele nucleare necesită rareori realimentarea.

Vorbind despre prezența navelor și a submarinelor marinei chineze în Pakistan, în decembrie 2016, amiralul Sunil Lanba a spus că India își menține atenția asupra lor.

“Avem capacitatea  de a înfrunta orice, iar dacă și când acest lucru se va întâmpla, planurile de abordare sunt deja pregătite.”, a mai declarat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here