Acasă STIRI COD ROSU: FURTUNI PUTERNICE AFECTEAZĂ TRAFICUL NAVAL

COD ROSU: FURTUNI PUTERNICE AFECTEAZĂ TRAFICUL NAVAL

428
0

Mai multe porturi au fost închise, servicii de feriboturi au fost întrerupte, containere răsturnate, clădiri deteriorate când Furtuna Friederike (numită “David” în Franţa şi Belgia) a lovit nord-vestul Europei cu vânturile din categoria uraganelor de grad 2, în data de 18 ianuarie.

Meteorologii a emis „cod roșu“ si avertismente pentru vânturi puternice.

În Belgia, portul Gent a fost închis din cauza vântului puternic.  În portul din Antwerp port- containerul MSC Vaishnavi R (45803 gt, construită în 2002) si-a pierdut ancora si a intrat in deriva în timpul furtunii uriașe, pe când se afla în docul Deurganck. În cele din urmă, nava a plutit perpendicular pe șenalul navigabil fiind necesare 5 remorchere pentru a o controla și a o readuce la dana.

În Olanda, oamenii au fost aruncați de pe biciclete, containerele de marfă au căzut de pe o navă iar clădirile au fost deteriorate. Întrucât furtuna crescut semnificativ nivelul apei autoritățile au întins o barieră gonflabilă la est de Amsterdam pentru a preveni inundațiile.

În timpul dimineții de 18 Ianuarie, transportatorul vrac Pretty Ivy (22402 gt, construit în 2011) s-a desprins din legăturile de la cheu in portul Ijmuiden, Olanda.  Au fost necesare 4 remorchere pentru a readuce vrachierul sub control.

Aflat în sudul Mării Nordului NYK Rigel (55487 gt, construit 2009) a pierdut peste bord un container de 40 de picioare și altele două au căzut pe punte, în timp ce se afla pe drumul din Savannah la Rotterdam. În aceeași zi, în sudul Mării Nordului în zona de ancorarea Schouwenbank din largul coastelor olandeze cargoul rusesc de mărfuri generale Maks (1084 gt, construită în 1980) și-a pierdut ancora babord cu şase chei de lanț.

Tot din cauza vremii rele, cargoul in vârstă de 39 de ani Sinan Naiboglu s-a pus pe uscat în Turcia în dimineața zilei de 17 ianuarie.

Nava  de 972 gt construită în 1979 era în condiții de balast, fără pilot așteptând in zona de ancorare a zonei de reciclare a navelor din Aliaga. Din cauza furtunii cargoul și-a târât ancorele, a intrat in derivă laterală și în cele din urmă a ajuns pe o plajă din apropiere.

Pe 19 ianuarie la ora 01.00 cargoul de mărfuri generale Berra G (2995 gt, construit în 1985) aflat in portul Eregli din nordul Turciei și-a pierdut controlul și s-a scufundat din cauza condițiiLOR nefavorabile. Nu a fost raportată nici o poluare însă amploarea daunelor structurale nu este încă cunoscută, deoarece inspectorii nu se vor urca la bord până când condițiile meteorologice din zonă nu vor fi îmbunătățite.  Locația accidentului a fost declarată zonă restricționată temporar pentru toate tipurile de trafic maritim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here