Acasă STIRI CONSTANȚA: MII DE TURIȘTI ȘI CONSTĂNȚENI AU SĂRBĂTORIT ÎMPREUNĂ ZIUA MARINEI ROMÂNE

CONSTANȚA: MII DE TURIȘTI ȘI CONSTĂNȚENI AU SĂRBĂTORIT ÎMPREUNĂ ZIUA MARINEI ROMÂNE

202
0
Sursă poză: Seaman.ro

Orașul de la Malul Mării Negre a „îmbrăcat” astăzi haine festive. Viu colorată, faleza Cazinoului din Constanța s-a dovedit neîncăpătoare pentru miile de persoane prezente pentru a-i sărbători pe cei ce își trăiesc o mare parte din viață pe mările și oceanele lumii.

Alături de public au fost prezenți și Președintele Klaus Iohannis, Ministrul Apărării Adrian Tuțuianu, Șeful de Stat Major Al Forțelor Navale viceamiralul Alexandru Mîrșu, dar și primarul Constanței Decebal Făgădău.

“Ceremonia de astăzi se desfășoară simbolic într-o zonă cu o importanță strategică deosebită din punct de vedere militar, politic, economic, cultural și social- Zona Mării Negre. Dragi marinari militari și civili, când vă veți regăsi pe oceane, departe de casă și de cei dragi, amintiți-vă că faceți cinste României prin curajul și dăruirea de care dați dovadă. Sacrificiul dumneavoastră este recunoscut și prețuit.”, a spus Președintele în scurtul discurs pe care l-a ținut azi.

Cerul a fost brăzdat de parașutiști, aeronave F16, TYPHOON, P8 POSSEIDON și elicoptere Puma Naval ce au simulat atacuri asupra navelor fluviale și au respins atacuri ale aviației inamice.

Spectacolul din fața falezei a continuat cu un exercițiu de combatere a imigrație desfășurat de navele Gărzii de coastă.

Nici valsul remorcherelor nu a lipsit anul acesta. Voinicul, Vânjosul și Vârtosul au „dansat” grațios în fața publicului care, în acest an, s-a aflat mai aproape de marinari.

Exercițiul desfășurat cu ajutorul a 3000 de marinari militari, 15 nave, 15 ambarcațiuni, 10 aeronave ale Forțelor Aeriene Române, două avioane ale Forțelor Aeriene Regale Britanice, a adus zâmbete pe fețele celor prezenți la Ziua Marinei Române 2017.

Retragerea cu torțe a marinarilor militari, de la ora 22, va marca încheierea sărbătorii de la malul Mării Negre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here