Acasă STIRI DANEMARCA: PRIMA NAVĂ CONTROLATĂ DE LA DISTANȚĂ A FOST TESTATĂ DE ROLLS-ROYCE...

DANEMARCA: PRIMA NAVĂ CONTROLATĂ DE LA DISTANȚĂ A FOST TESTATĂ DE ROLLS-ROYCE ȘI SVITZER

217
0
Sursă poză: gCaptain

Un remorcher cu o lungime de 28 de metri controlat de un comandant aflat pe uscat a efectuat în siguranță un număr de manevre în portul din Copenhaga.

Svitzer Germod a fost construit în Turcia în 2016 și este echipat cu un sistem de poziționare dinamică și motoare Rolls-Royce.  Nava are o serie de senzori care tilizează un software care îi oferă comandantului o mai bună înțelegere a navei și a mediului în care aceasta operează. Datele sunt transmise către Remote Operation Centre (ROC) de unde comandantul  operează vasul.

ROC a fost conceput pentru a redefini modul în care sunt controlate vasele. Acesta a fost dezvoltat cu ajutorul unor comandanți experimentați pentru a putea oferi controlul total asupra navelor.

“A fost o onoare să fiu prezent la ceea ce, cred că, a constiuit o premieră mondială și un moment cu adevărat istoric pentru industria maritimă. Am declarat că o navă controlată de la distanță va fi pusă în funcțiune, iar datorită cunostințelor operaționale ale Svitzer și a experienței noastre tehnologice, acest lucru a fost posbil mai devreme decât ne așteptam.”, a declarat Mikael Makinen, președintele Rolls-Royce Marine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here