Acasă MEDIU FEDNAV LIMITED: FEDERAL CARIBOU VRACHIERUL HIGH-TECH

FEDNAV LIMITED: FEDERAL CARIBOU VRACHIERUL HIGH-TECH

280
0
Sursă poză: fleetmon.com

Firma canadiană a investit peste 400 de milioane de dolari pentru 16 nave proiectate special pentru Marile Lacuri (en. Great Lakes). Acestea au un sistem de tratare a apei de balast menit să protejeze lacurile prin tratarea apei de două ori: atât prin efectuarea unui schimb în Atlanticul de Nord, cât și prin filtrare și tratament de dezinfecție cu clor pe navă.

În Aprilie 2015, Fednav a anunțat semnarea unui acord cu JFE Engineering Corporation pentru instalarea sistemelor de tratare a apei de balast (Ballast Ace) pe bordul noilor nave.

Federal Caribou este una dintre acele nave, iar voiajul către Burns Harbor subliniază faptul că Fednav este prima companie de transport maritim în Marile Lacuri care tratează apa de balast cu ajutorul unui sistem aflat la bordul navelor.

Potrivit proprietarului navei, vasele au și alte caracteristici remarcabile: emisiile de gaze cu efect de seră cu 25% mai mici, scăderea emisiilor de oxizi de azot cu 15% și o clasificare CLEAN de la DNV/GL.

“Această navă confirmă faptul că protecția Marilor Lacuri este o prioritate pentru Fednav și demonstrează încrederea pe care o avem în viitorul acestei regiuni. Navele ne vor permite să le oferim clienților din Indiana și din întreaga regiune, servicii la nivel superior”, a declarat Paul Pathy, Co-CEO Fednav Limited.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here