Acasă STIRI FRANTA: FERIBOT CU 300 DE PASAGERI LA BORD ESUAT ÎN TIMPUL FURTUNII...

FRANTA: FERIBOT CU 300 DE PASAGERI LA BORD ESUAT ÎN TIMPUL FURTUNII ANA

1216
0

Cea mai puternică furtună care a lovit Franța, Portugalia și Spania în ultimii 20 de ani a adus ploi torențiale, inundații și vânturi extrem de puternice în zonă. Furtuna a afectat traficul naval provocând accidente și incidente pe toata coasta vestică a Europei.

Feribotul P & O  „The Pride of Kent“ care în data de 10 decembrie se îndrepta spre Dover, Marea Britanie a eșuat pe un banc de nisip, după ce a lovit mai întâi infrastructura portuară, în timpul furtunii Ana.

Vasul încerca să părăsească portul Calais din nordul Franței, în plina furtuna cu vânturi puternice de peste 140km/h. In urma impactului s-a raportat că nava a suferit daune la elice și de asemenea că s-au depistat deformări semnificative în corpul navei existând infiltrații de apa si posibile spărturi. Două remorchere si o pilotina au încercat să tragă vasul înapoi în mare fără succes.

Dintr-un total de 316 de persoane la bord 208 erau pasageri, la ora 11:55 am – ora impactului.

Pasagerii blocați inițial pe feribot au fost transferați ulterior pe o altă navă.

Un purtător de cuvânt al P & O  a spus că o rafală de vânt extrem de puternic a făcut ca nava să piardă controlul. “Putem confirma că una dintre navele noastre a eșuat în timp ce părăsea Portul Calais în această după-amiază. Nu există răniri raportate, nava a fost redresată în două ore și sperăm să transferăm pasagerii noștri într-o navă alternativă cât mai curând posibil”.

La final, nu au existat pasageri răniți la bord nici ca urmare a eșuării vasului si nici pe timpul transferului. Traficul in portul Calais si pe canalele intermediare a fost întrerupt, potrivit presei franceze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here