Acasă STIRI GALAȚI: GREVĂ SPONTANĂ LA ȘANTIERUL NAVAL DAMEN

GALAȚI: GREVĂ SPONTANĂ LA ȘANTIERUL NAVAL DAMEN

332
0
Sursă foto: Libertatea

Este a treia zi de grevă la șantierul naval Damen Galați, după ce sute de  angajați s-au declarat nemulțumiți de grilele salariale impuse de conducere și neplata orelor suplimentare.

”Dacă un angajat de la Sectia 1A Corp primește un salariu brut de 2.500 de lei,  la firmele subcontractoare, salariatul care face aceeași activitate primește 4.000 de lei. Angajații de la firmele subcontractoare sunt integrați în grupuri de maiștri și salarizarea lor diferă substanțial.”, a declarat liderul de sindicat Stelian Pavel.

În mijlocul protestatarilor a venit și președintele Consiliului de Administrație, Bert Jan ter Riet. Acesta a invitat la negocieri zece protestatri, dar niciun reprezentant al sindicatului. Jan ter Riet a propus un salariu brut de 5.500 de lei pentru 200 dintre angajați, ceilalți fiind nevoiți să aștepte până la recalcularea de la 15 septembrie. Oferta președintelui Consiliului de Administrație a fost refuzată de protestatari.

Dintre cele 32 de șantiere navale deținute de grupul olandez Damen, șanțierul din Galați, cumpărat de aceștia în anul 1999 când a avut loc privatizarea, este cel mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here