Acasă STIRI GOLFUL ADEN: TREI ATACURI MAJORE ALE PIRAȚILOR CONTRACARATE

GOLFUL ADEN: TREI ATACURI MAJORE ALE PIRAȚILOR CONTRACARATE

4539
0
Sursă poză: Wikipedia

Flotila 44 a marinei iraniene, formată din distrugătorul Alvand și vasul logistic Bushehr, a salvat două nave iranieie de trei atacuri ale piraților în dimineața zilei de luni.

Pirații din Golful Aden, care provin în principal de pe coasta Somaliei, au atacat o navă comercială în încercarea de a o deturna, dar au fost forțați să fugă după ce flota iraniană i-a atacat.

O alta navă comercială a fost atacată de alte două ori de pirați.  Inițial aceștia au încercat cu opt bărci cu motor la 74 de kilometri de orașul yemenit Aden. A doua oară,  pirații au atacat cu 13 bărci la 88 de kilometri de orașul port.Cele două atacuri au fost respinse de către forțele navale iraniene, iar pirații au fost forțați să se retrgă.

Comandantul marinei iraniene, amiralul Habibollah Sayyari a declarat în luna septembrie faptul că, forțele navale ale țării au escortat un total de 3.200 de nave comerciale și petroliere în ultimii șase ani, pentru a se asigura trecerea lor în condiții de siguranță în Golful Aden.

În ultimii ani, marina iraniană și-a sporit prezența în apele internaționale pentru a proteja rutele navale și pentru a asigura securitatea navelor comerciale și a petrolierelor.

Începând cu 2008 marina iraniană a început patrularea în Golful Aden, în conformitate cu eforturile internaționale de a stopa pirateria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here