Acasă STIRI GRUP SERVICII PETROLIERE: MAREA NEAGRĂ VA DEVENI UN MARE ȘANTIER

GRUP SERVICII PETROLIERE: MAREA NEAGRĂ VA DEVENI UN MARE ȘANTIER

1206
1
Sursă poză: eximbank.ro

Rezervele de gaz natural din Marea Neagră depășesc 30 miliarde metri cubi, iar între anii 2017-2020, există toate șansele ca acestea să fie exploatate. Punga de gaz ar putea să asigure consumul României la capacitate maximă pentru trei ani, incluzând și exportul de 3 milioane de metri cubi către Republica Moldova.

Perimetrul pungii de gaz se află pe bucata de platou continental, de 9.700 de kilometri pătrați, pe care țara noastră a câștigat-o la Haga în anul 2009.

Gabriel Comănescu, acționar majoritar a Grup Servicii Petroliere, a declarat că următoarea perioadă o să fie extrem de importantă pentru România, și că pregătirile deja au început. “În 2017-2020 vor urma patru ani în care Marea Nea­gră va da în clocot, iar noi sun­tem în pole-position pentru aceste con­tracte. Este un context geopolitic agi­tat, dar marele nostru noroc sunt ame­ricanii (…) Am trecut printr-o perioadă de re­duceri permanente, dar vom trece şi la angajări noi pentru a ne onora con­trac­tele. Vom angaja foarte mulţi oa­meni anul viitor.”, a declarat acesta.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here