Compania Norvegiana Höegh LNG anunta terminarea contractului de charter FSRU cu Global Energy Infrastructure. Höegh LNG, este proprietar și operator de unități plutitoare de stocare și de regazificare (FSRU) și este unul dintre cei mai experimentați operatori de transportatori de LNG.
Grupul Global Energy este un grup multinațional de companii specializate în furnizarea și infrastructura de energie la nivel mondial. Grupul se concentrează în prezent asupra investițiilor pe termen lung în furnizarea de LNG și asupra investițiilor în infrastructura LNG.
Comunicatul vine ca urmare a notificarii facute la bursa Nasdaq in 15 Decembrie 2016, in care se anunta ca Höegh LNG Holdings Ltd. (Höegh LNG) a semnat un acord FSRU cu Global Energy Infrastructure Limited (GEI) pentru proiectul LNG din Pakistan al celor de la GEI.
Dupa cum se explica in raportul financiar al trimestrului trei, publicat in 16 Noiembrie 2017, Höegh LNG a reconsiderat optiunile din contractul cu GEI si, in data de 24.11.2017, si-a informat partenerii contractuali ca intentioneaza sa incheie relatiile comerciale cu acestia, asa cum erau ele stabilite in intelegerea din 15 Decembrie 2016.
Totusi, Höegh LNG ramane implicata in mai multe procese in curs de desfasurare privind servicii alternative FSRU #9 – HN2909, ce initial fusesera destinate proiectului GEI. Pentru acest proiect se afla in curs de constructie la Hyundai Heavy Industries Co o nava FSRU de capacitate 170000 m3 ce se asteapta a fi finalizata in Q4 2018.
Unitățile plutitoare de stocare și de regazificare – Floating Storage Regasification Unit (FSRU) reprezinta componenta vitală necesară în timpul tranzitării și transferului gazelor naturale lichefiate (LNG) prin canalele oceanice. Astfel, FSRU poate fi numit si un tip special de navă care este utilizat pentru transferul de LNG.
Pe cat de viabil și de ecologic este LNG-ul ca si componentă a combustibililor pe atat de dificil rămâne transportul acestuia. Orice neplăcere poate avea ca rezultat pierderea de vieți omenesti și bineinteles de combustibil prețios, ca să nu mai vorbim de degradarea ulterioară a ecosistemului oceanic.