Acasă STIRI EMIRATELE ARABE UNITE: CĂPITANUL NAVEI MT HAMED 2 A REUȘIT SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ...

EMIRATELE ARABE UNITE: CĂPITANUL NAVEI MT HAMED 2 A REUȘIT SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ SINGUR LA BORDUL ACESTEIA UN AN DE ZILE

1636
0
Sursă foto: Safety4Sea

I-a fost promis un salariu de 2.000 de dolari pe lună, dar a ajuns să se hrănească odată la trei zile. Povestea căpitanului Nirmal Singh Rawat pare să fie desprinsă dintr-un scenariu de film, acesta reușind să supraviețuiască la bordul unui tanc petrolier, fără hrană și energie electrică, timp de un an de zile.

“Au fost momente în care m-am hrănit odată la trei zile și am stat și 50 de ore fără apă în plină vară.”, a  declarat acesta.

Căpitanul Rawat s-a îmbarcat în luna noiembrie a anului 2016, dar la scurt timp a descoperit faptul că ceilalți opt membrii ai echipajului aveau salariile neplătite de peste 17 luni. Cei opt au  convenit să semneze un acord pentru a se putea întoarce acasă fără să primească banii datorați, lăsându-l singur la bord pe căpitanul care nu a vrut să abandoneze nava și nici idea că își va primi salariile cuvenite.

În cele 12 luni în care s-a aflat la bordul navei Nirmal a reușit să comunice ocazional cu autoritățile pentru a le explica situația complicată în care se află.

Cu ajutorul Consulatului Indian și a Autorității Federale de Transport din Emiratele Arabe Unite, Nirmal a fost salvat și trimis acasă săptămâna trecută, la un an după ce a fost abandonat de compania Varun.

Abandonul echipajului a devenit o practică din ce în ce mai răspândită, iar oficialii FTA au anunțat că vor presa Emiratele Unite Arabe pentru a ratifica Convenția privind munca în domeniulmaritim din 2006 (MLC 2006)

În fiecare an sunt raportate între 12 și 19 de astfel de incidente de abandon al echipajului, în total fiind implicați peste o mie de marinara. În 2017 au fost raportate 28 de astfel de cazuri în care au fost implicate 399 de navigatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here