Acasă STIRI Indonezia: cargou scufundat in urma unui impact cu o epava

Indonezia: cargou scufundat in urma unui impact cu o epava

288
0

Toți cei 14 membri ai echipajului au fost salvați dupa ce nava cargo Keneukai (1645 GT, construit în 1984) s-a scufundat, în jurul orei 17:00 pe data de 8 Decembrie.
Nava se afla acostată în zona de ancoraj Bandjarmasin a râului Barito, sudul Kalimantan, Indonezia centrală. În momentul accidentului, cargobotul încărca ciment în apropierea portului Trisakti Banjarmasin pentru Java, la bord aveând o încărcătură de 52.000 de saci de ciment.


Desi intr-un final toti membri echipajului au fost salvati, operatiunile de salvare au fost împiedicate de o epavă aflata în apropiere de pupa navei.
Accidentul a fost provocat chiar de această epavă. Pe baza informațiilor disponibile, se presupune că nava s-a scufundat ca urmare a faptului că nu a fost ancorată corespunzător iar curentii au impins cargoul spre epava, coca navei fiind perforată de ea, ceea ce a provocat intrarea în apei in sala mașinilor și mai apoi scufundarea.


Echipajul și-a dat seama de această problemă, dar nu a reușit să porneasca motorul la timp pentru a opri intrarea apei in camera mașinilor și a combate inundațiile ulterioare.
In momentul de fata pupa navei se odihnește pe fundul apei, iar partea din față (suprastructura prova) au rămas deasupra apei pe linia de plutire.
Acest lucru face ca nava să se deplaseze in functie de curenții zonei și de maree.
A fost văzută o pata langa nava ceea ce indica si scurgeri de petrol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here