Acasă STIRI LYUBOV ORLOVA: NAVA FANTOMĂ A RUSIEI CARE ȘI-A CONTINUAT VOIAJUL ÎN APELE...

LYUBOV ORLOVA: NAVA FANTOMĂ A RUSIEI CARE ȘI-A CONTINUAT VOIAJUL ÎN APELE INTERNAȚIONALE

920
0
Sursă poză: The Independent

MV Lyubov Orlova construită în 1976 a fost folosită pentru croazierele din Antarctica, iar după ce a fost scoasă din funcțiune, în anul 2010, nava a stat ancorată în St. John, Newfounland aproximativ 2 ani.

S-a crezut că aceasta s-a scufundat după ce cablul de remorcare s-a rupt în timp ce era transportată din Canada spre Republica Dominicană în 2013.

În februarie 2013, Transport Canada a declarat faptul că nava Atlantic Hawk a reușit să preia controlul asupra Lyubov Orlova, dar odată ajunsă în apele internaționale aceștia au ales să îi dea din nou drumul. Transport Canada a declarat că nava de croazieră nu reprezintă o amenințare pentru siguranța instalațiilor offshore de petrol, a mediului marin sau a personalului maritim.

Nava a plutit în continuare în derivă în interiorul apelor internaționale, și era puțin probabil ca aceasta  să ajungă din nou în jurisdicția canadiană.

La 4 februarie 2013 nava fusese din nou localizată la 250 de mile est de St. Johns, la 50 de mile de apele teritoriale canadiene, iar la sfârșitul aceleași luni, nava deveise subiect principal în buletinele de știri din Irlanda și Islanda.

Pe 1 martie a anului 2013 două dintre bărcile de salvare ale navei au căzut iar semnalele lor EPIRB au fost detectate dezvăluind că nava parcusese două treimi din Atlantic. Din moment ce semnalele au fost detectate s-a considerat faptul că nava se afla în continuare pe linia de plutire. Pe data de 7 martie un obiect de dimensiunea navei a fost detectat de radare în largul coastelor scoțiene.

Experții din domeniu cred că aceasta s-ar fi scufundat , dar este de așteptat ca irlandezii să continue monitorizarea în regiunea în care semnalele au fost detectate ultima dată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here