Acasă STIRI MAERSK LINE: PATRU MARINARI DAȚI DISPĂRUȚI ÎN URMA UNUI INCENDIU PE PORT-CONTAINERUL...

MAERSK LINE: PATRU MARINARI DAȚI DISPĂRUȚI ÎN URMA UNUI INCENDIU PE PORT-CONTAINERUL MAERSK HONAM. DIN ECHIPAJ FACE PARTE ȘI UN ROMÂN

738
0

 

Marți 06 martie 2018 la 15:20 GMT, port-containerul Maersk Honam a raportat un incendiu puternic într-o magazie de marfă. Nava se deplasa din Singapore spre Suez, iar în prezent este poziționată la aproximativ 900 de mile marine sud-est de Salalah, Oman. La bordul navei se aflau, 13 indieni, nouă filipinezi, doi thailandezi, un sud-african, un român şi un englez. 23 de membri ai echipajului au fost evacuați cu succes, iar operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare pentru patru membri ai echipajului ce au fost raportați dispăruți, potrivit unui comunicat de presă al companiei Maersk.

După ce au eșuat în încercarea de stingere a incendiului, echipajul a transmis un semnal distress. Din cei 27 de membri ai echipajului  23 au fost evacuați în siguranță la vasul ALS Ceres aflat in apropiere. Din păcate, patru membri ai echipajului sunt incă dispăruți și la această oră. Focul la bordul Maersk Honam continuă și situația navei este foarte critică.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a aflat că navigatorul român care face parte din echipaj este printre cei salvați și se află în afara oricărui pericol.

“Am primit vestea despre Maersk Honam și despre cei patru membri ai echipajului care au dispărut cu cel mai profund regret și acum ne străduim să continuăm operațiunile de căutare și salvare aflate în curs de desfășurare. Facem acest lucru prin rerutarea navelor proprii, cu ajutorul navelor din zonă – în special ALS Ceres care, din fericire, a reacționat imediat în apelul nostru de alerta – dar și cu ajutorul autoritățile locale ” a declarat Søren Toft, Chief Operating Officer si membru al Comitetului executiv, A.P. Moller – Maersk.

Condițiile meteorologice sunt rele iar flăcările de pe puntea principală a navei s-au ridicat până la o înălţime de circa 25 de metri. Vasele MSC Lauren, Edith Maersk și Gerd Maersk, toate aflate în Marea Arabiei, au deviat de la traseele lor și s-au îndreptat spre zona incidentului.

Maersk Line recunoaște că este un moment foarte dificil si a anunțat ca este în curs de informare a rudelor tuturor membrilor echipajului asupra evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here