Acasă STIRI MAERSK: O POSIBILĂ SEPARARE A UNITĂȚILOR

MAERSK: O POSIBILĂ SEPARARE A UNITĂȚILOR

403
0
Sursă poză: maersk.com

Presa daneză a relatat faptul că, firma Maersk urmează să fie împărțită în două unități distincte și că, această scindare este rezultatul restructurărilor ce urmează.

“Noua strategie se află, încă, la nivel de concept. Se pare că, la sfârșitul lunii Septembrie, va exista, atât o firmă de transport, cât și una de energie”, a declarat o sursă.

Unitatea de energie va include Maersk Oil, Maersk Drilling și Maersk Supply Services, în timp ce firma de transport va fi formată din Maersk Line, Damco, APM Terminals, Svitzer și Maersk Tankers.

Conducerea firmei nu a avut, până în acest moment, nici un punct oficial de vedere privind separarea unităților, dar au postat pe site-ul lor următoarea declarație: “Nu vrem să comentăm sau să anticipăm, rezultatul anchetei Consiliului de Administrație. Managementul a fost însărcinat să evalueze modul în care agilitatea și sinergiile companiei pot fi consolidate în continuare pentru a asigura o creștere economică viitoare(…) Structura grupului este una, dar este important să se sublinieze faptul că este una din opțiuni”

Consiliul de la Maersk a petrecut vara acestui an deliberând modul de restructurare a companiei având în vedere durata prelungită a crizei financiare actuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here