Acasă STIRI MAREA ROȘIE: ATAC TERORIST ASUPRA UNEI FREGATE SAUDITE

MAREA ROȘIE: ATAC TERORIST ASUPRA UNEI FREGATE SAUDITE

396
0
Sursă poză: One News Page

Luni, doi membri ai echipajului unei fregate  saudite au fost uciși într-un atac terorist al rebelilor houthi în apropiere de Hudaydah în Marea Roșie.

Conform serviciile secrete americane, atacul a fost comis cu o barcă de viteză condusă de un terorist kamikaze. Analiștii Pentagonului cred că atacul viza o navă militară americană

Sursele mass media houthi au negat aceste fapte și au declarat că nava saudită a fost lovită de o racheta ghidată. Grupul nu a utilizat până acum atacuri sinucigașe, fiind un semn distinctiv al organizațiilor teroriste sunnite cum ar fi Al-Qaida și Statul Islamic.

În luna octombrie, forțele houthi a folosit o rachetă ghidată pentru a distruge o fostă navă a armatei americane, HSV-2 Swift. Întrun atac ulterior asupra distrugătorului american USS Mason, militanții au lansat două rachete, dar nu și-au atins ținta.

Coaliția arabă a avertizat într-o declarație emisă luni că atacul asupra fregatei ar putea afecta navigaea internațională și fluxul ajutorarelor umanitare și medicale spre portul al Hudaydah. Forțele navale saudite au blocat Hudaydah și alte porturi controlate de houthi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here