Acasă STIRI MARINA COMERCIALĂ: 12 MITURI DESPRE ACEASTA

MARINA COMERCIALĂ: 12 MITURI DESPRE ACEASTA

9653
0
Sursă poză: m-e-r-i-mumbai.blogspot.com

 1.Navigatorii câștigă mulți bani. Cel mai comun aspect al unei conversații cu o persoană neinformată. Salariul este bun, dar este similar salariului pe care persoanele îl primesc după ce își termină studiile masterale și își găsesc un job . Navigatorii câștigă acești bani fiind departe de cei dragi, iar acest aspect nu ar trebui să fie trecut cu vederea de cei care spun că a fi navigator este un lucru simplu și bănos.

2.Navigatorii consumă mult alcool. Lumea tinde să creadă că marinarii beau tot timpul. Este ignorat faptul că pe bordul navelor se fac testări de alcool aleatorii și că toate companiile au politici care interzic consumul de alcool.

3.Navigatorii au câte o soție/iubită în fiecare port. Nimeni nu înțelege valoarea unei relații (și loialitatea ce o necesită), mai mult decât un marinar. Timpul petrecut departe de cei dragi nu slăbește legăturile cu aceștia, ci le întărește.

4.Navigatorii suferă de rău de mare. Una dintre cele mai comune întrebări care apare într-o discuție cu un marinar este legată de răul de mare, dar nu mulți știu faptul că nu afectează pe toată lumea. Toți navigatorii suferă de dor de casă la un moment dat, dar nu este nicio garanție că toți vor suferi de rău de mare.

5.Navigatorii au de-a face cu pirați zilnic. Nu toate mările și oceanele lumii sunt pline de pirați, chiar dacă în zona Somaliei aceștia sunt prezenți. Pirateria este concentrată în anumite părți ale lumii, dar atacurile acestora nu sunt garantate.

6.Navigatorii vizitează țări noi. Una dintre cel mai comune afirmații de la cei care nu au avut nicio legătură cu marina comercială. De cele mai multe ori, marinarii nu ajung nici măcar în porturi. Vrachierele sunt singurele care ajung și stau în porturi preț de câteva zile. Chiar dacă au oportunitatea de a vizita orașele în ale căror porturi acostează, navigatorii aleg odihna.

7.Navigatorii trăiesc o viață fascinantă. Nave, țări exotice, uniforme, tehnologie, mare etc. ar putea aminti de un film de la Hollywood. Din păcate (sau fericire), oamenii nu văd costumele murdare, pantofii rupți, condițiile din porturi, și nu în ultimul rând, oboseala de la sfârșitul zilei. Există un anumit nivel de strălucire care există în acest job, dar acesta vine doar după ce toată murdăria a fost curățată.

8.Navigatorii au o viață ușoară cu 6 luni acasă și 6 luni pe mare. Contractele diferă de la o firmă la alta, iar dacă navigatorul stă mai mult acasă, cheltuie mai mult fără să câștige absolut nimic. Chiar dacă sunt companii care plătesc marinarii și cât timp sunt acasă, salariul este mai mic.

9.Navigatorii sunt needucați. Fiecare grad necesită cursuri, iar navigatorii trebuie să fie foarte bine informați, educați și dibaci, atât în teorie, cât și în practică.

10.Navigatorii luptă în războaie. Marina comercială este o entitate auxiliară, care poate fi chemată în ajutor atunci când este nevoie, dar nu face parte din viața de zi cu zi a unui navigator.

11.Navigatorii sunt inotători buni. Doar pentru că muncesc pe mare asta nu înseamnă, în mod automat, și că sunt buni înotători. Aceștia nu trebuie să știe să înoate pentru a lucra pe mare. Sunt multe echipamente de siguranță la bordul navelor pe care navigatorii le pot folosi în caz de urgență.
12. Navigatorii nu au nimic de făcut odată ajunși pe mare. Viața lor este simplă, și odată îmbarcați nu au ce face. E un mit care circulă de mult timp, dar nu mulți știu că munca pe navă doboară și cel mai antrenat marinar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here