Acasă LEGISLATIE MINISTERUL TRANSPORTURILOR: ANUL 2017 ADUCE MONITORIZAREA OBLIGATORIE A NAVELOR DE PE...

MINISTERUL TRANSPORTURILOR: ANUL 2017 ADUCE MONITORIZAREA OBLIGATORIE A NAVELOR DE PE CĂILE NAVIGABILE INTERIOARE

1085
0
Sursă poză: ro.wikipedia.org

Conform  OMT 739 din 23 august 2016 “privind echiparea  cu sistem de indentificare automată (AIS interior) a navelor de navigație interioară care navighează pe căile navigabile interioare din România” navele autopropulsate, indiferent de pavilionul arborat, care tranzitează apele interioare din țară sunt obligate să aibă la bord acest sistem.

În navigația maritimă, IMO a introdus sistemul de identificare automată ( AIS) de la sfârșitul anului 2004. Acesta  este utilizat pe nave și de către serviciile de trafic maritim (VTS) pentru a le indentifica și a le localiza.

Începând cu ianuarie 2017 navele autopropulsate cu o lungime mai mare sau egală cu 20 metri, al căror produs între lungime, lățime și pescaj prezintă un volum mai mare sau egal cu 100 metri cubi, remorcherele și împingătoarele, navele destinate transportului de pasageri care transportă mai mult de 12 pasageri, bacurile, navele de șantier care execută lucrări în șenalul navigabil, vor fi nevoite să își instaleze echipamentul AIS și să îl țină permanent în funcțiune. OMT-ul este aplicabil tuturor navelor  descrise mai sus indiferent de pavilionul arborat și care navighează pe căile navigabile interioare  din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here