Acasă STIRI NATO: ATACURILE PIRAȚILOR ÎN SCĂDERE, MISIUNE ÎNCHEIATĂ

NATO: ATACURILE PIRAȚILOR ÎN SCĂDERE, MISIUNE ÎNCHEIATĂ

294
0
Sursă poză: Wikimedia Commons

NATO a încheiat misiunea de combatere a pirateriei din Oceanul Indian, după ce numărul atacurilor a scăzut simțitor.

Toate navele si aeronavele au părăsit zona estică a Africii unde au patrulat începând cu anul 2009 ca parte a unui efort internațional în lupta contra piraților somalezi.

NATO a declarat că “Ocean Shield”, precum și restul misiunilor de combatere a pirateriei au redus semnificativ atacurile, iar nicio navă nu a mai fost capturată în zona Somaliei din anul 2012.

“Securitatea la nivel global s-a schimbat drastic în ultimii ani, iar forțele navale NATO s-au adaptat. NATO a sporit patrulele maritime în Marea Baltică și Marea Neagră.”, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White.

La începutul acestei luni, NATO și-a extins operațiunile în Marea Mediterană pentru a ajuta Uniunea Europeană în lupta sa contra traficului de refugiați din Africa de Nord.

Detașamentul de aeronave daneze Challenger a finalizat mai mult de 200 de zboruri de patrulare de-a lungul coastei Somaliei cu ultima sa misiune încheiată pe 19 noiembrie. Sarcina principală a fost de a produce o imagine clară asupra modului de viață a somalezilor din tabere și orașe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here