Acasă STIRI OFERTA ANTICONCURENȚĂ  ÎNAINTATĂ DE CONTAINER TRUST ÎN CURS DE ACCEPTARE DE CĂTRE...

OFERTA ANTICONCURENȚĂ  ÎNAINTATĂ DE CONTAINER TRUST ÎN CURS DE ACCEPTARE DE CĂTRE U.E

446
0
Sursă poză: maritime-connector.com

Maersk, MSC și alte 13 firme de shipping vor scăpa de eventualele sancțiuni de reglementare antitrust ale Uniunii Europene, această decizie fiind în curs de confirmare în luna Iulie. Companiile enumerate vor putea scăpa astfel de amenzi și de constatarea activităților ilicite împotriva acestora.

 

Cazul, care se axează pe modul în care companiile anunță creșteri de prețuri, ar putea avea repercusiuni și asupra altor sectoare, cum ar fi supermarketuri și firme chimice, care folosesc metode similare și sunt dornici să împiedice orice suspiciune asupra comportamentului coluziv.

Industria de transport maritim de containere, care livrează în mare parte bunuri de larg consum, de la iPhone la rochii de designer, suferă cea mai mare cădere înregistrată vreodată, forțând liniile să reducă costurile și să încerce să construiască o altă scară din cauza unei economii globale slabe și a capacitatății excedentare.

În timp ce perspectiva lipsei de amenzi este încurajată, o mai mare transparență a prețurilor este de natură  de a oferi companiilor o idee mai bună a strategiior rivalilor lor și, de asemenea, plasează limite cu privire la tipurile deciziilor ce pot fi luate.

Celelalte 13 firme sunt CMA CGM, Hapag Loyd și Hamburd Sub (Germania), Evergreen Marine (Taiwan), China Ocean Shipping(Group) Company (COSCO), China Shipping, OOCL, Hanjin și Hyudai Merchant Marine (Korea de Sud), Mitsui OSK Lines (Japonia), Nippon Yuse Kaisha, United Arab Shipping Company (UASC) și compania israeliană Zim.

COSCO și China Shipping au fuzionat în luna Februarie pentru a deveni China COSCO Shipping.

Companiile  s-au oferit să publice în luna Februarie, cu 31 de zile înainte să intre în vigoare, ratele reale practicate.

Comisia a solicitat, ulterior, un feedback din partea clienților și a rivalilor cu privire la propunerile înaintate.

Contractul ar fi valabil timp de  3 ani.  În anul 2013 s-a declanșat o anchetă, aceasta fiind un răspuns cu privire la raidurile efectuate in luna Mai a anului 2011.  Companiile  ar fi practicat  prețuri crescute în mod ilegal începând cu anul 2009, prin anunțuri publice ale planurilor de creștere a ratei de pe site-urile lor și din presa comerciala specializată.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here