Acasă STIRI OIL & GAS: INVESTIȚIE DE PESTE 3 MILIARDE DE DOLARI IN MAREA...

OIL & GAS: INVESTIȚIE DE PESTE 3 MILIARDE DE DOLARI IN MAREA NORDULUI

A.P. Moller, Maersk, Shell, Chevron, Nordsøfonden estimeaza o productie de 200 de milioane de barili

608
0
Sursa foto: www.maritime-executive.com

Danish Underground Consortium a aprobat o investiție de aproximativ 3,35 miliarde de dolari pentru reamenajarea completă a Tyra, cel mai mare câmp de gaze din Danemarca. Investiția va permite acesteia să continue operațiunile pentru cel puțin 25 de ani și reprezintă cea mai mare investiție intr-un proiect pentru petrol și gaze realizată vreodată în Marea Nordului, Danemarca.

Câmpul necesită reamenajare din cauza deprecierii solului calcaros care a dus la scufundarea platformelor cu aproximativ cinci metri în ultimii 30 de ani. Acest lucru a redus distanta dintre suprafața marii și punțile platformelor. Costul investiției pentru modificarea instalațiilor existente și construcția de noi facilități este estimat la aproximativ 2,7 miliarde USD, iar costul aferent scoaterii și dezafectării instalațiilor curente este estimat la aproximativ 635 milioane dolari.

Câmpul Tyra este administrat de Maersk Oil în numele consorțiului danez, reprezentând un parteneriat între A.P. Moller – Maersk (31,2%), Shell (36,8%), Nordsøfonden (20%) și Chevron (12%).

Câmpul de gaz Tyra redezvoltat va furniza aproximativ 60.000 de barili echivalent petrol pe zi la vârf și se estimează că reabilitarea va permite producerea a peste 200 de milioane de barili echivalent petrol.

Câmpul Tyra va fi închis pentru reamenajare în noiembrie 2019, iar producția va fi reluată în iulie 2022. Se așteptata ca aproximativ două treimi din producție să fie gaz și o treime să fie petrol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here