Dacă președintele Trump a invocat în nenumărate rânduri faptul că încălzirea globală este parte a unei conspirații la nivel înalt retrăgându-se din Tratatul de la Paris, natura pare să îi răspundă provocării.
Totul a început cu uraganul Harvey (gradul 4), care la sfârșitul lunii august a fost considerat ca fiind cel mai mare înregistrat din 2005 și până în prezent, drept dovadă fiind distrugerile cu care s-a confruntat statul Texas. Însă, Oceanul Atlantic pare că încă nu dorește să iasă din “tură”, trei alte uragane formându-se în mai puțin de o săptămână.
Luna septembrie însă a răspuns cu urganaul Irma (gradul cinci), care este cel mai mare înregistrat în ultimii 12 de ani. Faptul că a distrus totul în calea sa este puțin spus. Barbuda, St. Barthelemy, St. Martin, Anguilla și Insulele Virgine au fost măturate la propriu. La sfârșitul acestei săptămâni Irma va ajunge în statul Florida unde a fost declarată stare de alertă.
Jose, care înregistra la început rafale de vânt de 120 de kilometri pe oră, a ajuns deja la categoria 3, cu rafale de 178-208 kilometri pe oră, iar traiectoria sa pare a fi aceeași pe care a avut-o și Irma.
Cel de-al treilea uragan, Katia, care este în prezent de categoria 1, se îndreaptă însă spre coasta de est a Mexicului, dar nu este singura amenințare cu care Mexicul se confruntă.
Joi dimineața, un seism de magnitudinea 8,1 a fost simțit în apropierea Guatemalei, iar US Tsunami Warning System a declarat faptul că posibilitatea formării unui tsunami este foarte mare.