Acasă STIRI PORTUL CONSTANTA: DOUA INCENDII ÎN DOUA ZILE, O PERSOANA DECEDATA ȘI ALTELE...

PORTUL CONSTANTA: DOUA INCENDII ÎN DOUA ZILE, O PERSOANA DECEDATA ȘI ALTELE TRATATE DE MEDICI

418
0

In noaptea de duminica spre luni, ca urmare a unui incendiu la bordul unei nave aflate la reparații in Șantierul Naval Constanta, un marinar kazah a decedat prin asfixiere cu fum. Incendiul a fost cauzat de probleme la instalația electrica chiar în cabina în care dormea marinarul.

Marti, 21.11.2017, în jurul orei 11:45 vrachierul Daytona H venit de la Novorosyisk se afla sub operațiuni de încărcare/descărcare în Portul Constanta in dana 116. In timpul operațiunilor a avut un incendiu la bord, în compartimentul mașini, producându-se avarii la tabloul de comanda. Incendiul a fost stins cu mijloace proprii aflate la bordul navei dar cu toate acestea la nava s-au deplasat și 3 autospeciale ISU și un echipaj SMURD.

Dintre cei 17 sirieni, membri ai echipajului aflați la bord, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale (două persoane fiind intoxicate cu fum, iar o altă persoană suferind un traumatism la un umăr). Din fericire, de aceasta data nu au mai fost victime omenești.

Acesta este al treilea incendiu într-un interval de trei săptămâni. In data de 31 Octombrie un puternic incendiu a izbucnit la bordul unei nave militare. Dragorul Maritim 24 „Remus Lepri” având la bord 25 de militari din totalul de 79 de membri ai echipajului a fost cuprins de flăcări în jurul orei 18:30. Incendiul a izbucnit la sala mașini. Marinarii au reușit să se evacueze la timp și sa pună în siguranță muniția si armamentul aflate la bord. Nimeni nu a fost rănit iar pompierii au reușit sa stingă focul după aproximativ doua ore.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here