Acasă STIRI PORTUL CONSTANȚA: MĂSURI SPECIALE ÎMPOTRIVA GRIPEI AVIARE

PORTUL CONSTANȚA: MĂSURI SPECIALE ÎMPOTRIVA GRIPEI AVIARE

259
0
Sursă poză: Ziua de Constanta

Prezența virusului de gripă aviară a fost confirmată în Portul Constanța, după ce probele prelevate de la păsările aflate în port  au venit cu un răspuns pozitiv.

Administrația Porturilor Maritime SA Constanța va lua măsuri speciale de siguranță dispuse de Direția Sanitară Veterinară și pentru Siguranșa Alimentelor Constanța (DSVSA).

Toți agenții economici de pe platforma portuară au fost deja anunțați despre măsurile impuse în această situație și se vor semnala, în regim de urgență, apariția în zona de activitate a operatorilor portuari a cadavrelor de păsări.

Specialiștii de la DSVSA Constanța le vor ridica în condiții de siguranță, iar probele vor fi transmise de urgență spre analiză.

Prima dată indentificată în Italia în anii 1900, gripa aviară este un tip de gripă ce afectează în principal păsările, dar poate fi transmis și la om.

Dacă o persoană are gripă și intra în contact direct cu o pasăre bolnavă de gripă aviară, există posibilitatea ca aceasta să contacteze boala. Întâlnindu-se în același organism, cei doi formează un nou virus care poate fi transmis liber de la om la om, dar oamenii de știință sunt de părere ca acest schimb genetic încă nu s-a produs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here