Acasă STIRI POSEIDON 2017: AL DOILEA EXERCIȚIU MILITAR DIN MAREA NEAGRĂ DE LA ÎNCEPUTUL...

POSEIDON 2017: AL DOILEA EXERCIȚIU MILITAR DIN MAREA NEAGRĂ DE LA ÎNCEPUTUL ACESTUI AN

314
0
Sursă poză: seaman.ro

Astăzi a avut loc deschiderea oficială a Exercițiului Multinațional “Poseidon 2017”, ce se va desfășura între 5-13 martie și va reuni peste 1500 de militari în apele teritoriale românești și cele internaționale ce se află la vest de Marea Neagră.

Acesta este al doilea exercițiu militar organizat de Forțele Navale Române și are drept scopuri sporirea capacităților operaționale, exercitarea procedurilor maritime de comandă NATO și a tacticilor de război, îmbunătățirea interoperabilității între participanți.

La acesta vor participa o navă de suport logistic din Polonia, trei vânătoare de mine din Spania, Turcia și Germania, un vânător de mine din Grecia, un dragor maritim din Bulgaria,  vânător din Turcia și două aeronave MiG 21 Lancer din partea Forțelor Aeriene Române. Forțele Navale Române vor avea în cadrul exercițiului Poseidon 2017 două dragoare maritime, o corvetă, navele militare pentru scafandri “Grigore Antipa” și ”Venus”, patru remorchere, o navă maritimă hidrografică și un elicopter Puma Naval.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here