Acasă STIRI RUSIA ŞI NORVEGIA: ÎŞI UNESC FORŢELE ÎN MAREA BARENTS

RUSIA ŞI NORVEGIA: ÎŞI UNESC FORŢELE ÎN MAREA BARENTS

846
0
Sursă poză: Barentsinfo.org

Autorităţile petroliere ruseşti şi norvegiene se coalizează pentru a partaja informaţii seismice 3D pentru descoperirile din Marea Barents, după ce a fost semnat un acord între cele două părţi.

“Acest acord este extrem de important, pentru că ne va permite să realizăm o mai bună înţelegere a condiţiilor geologice regionale de ambele părţi ale liniei de demarcaţie şi, nu în ultimul rând, a structurilor geologice care se întind peste linie”, a declarat directorul adjunct a Direcţiei Norvegiene a Petrolului (NPD), Stig-Morten Knutsen.

Conform acordului, Rusia va împărtăşi toate datele seismice colectate în 2013 în două licenţe majore, licenţa Fedynsky şi licenţa centrală din Marea Barents, aflată la 50 de km de linia de demarcaţie.

Potrivit unei declaraţii emise de NPD, schimbul de date a fost iniţiat în urmă cu doi ani de către Rusia şi implică un schimb egal de date între cele două părţi.

Per total, NPD a primit un total de 6.500 de kilometri de date seismice 2D din aceste zone, iar partea rusească, Rosnedra, a primit 5.900 de kilometri de date seismice 2D de la norvegieni.

Rusia şi Norvegia au semnat un tratat privind delimitarea maritimă şi cooperarea în Marea Barents şi Ocean Arctic în anul 2010, punând astfel capăt unei dispute de frontieră care a început în 1970.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here