Acasă STIRI ȘANTIERUL NAVAL MANGALIA: GRUPUL OLANDEZ DAMEN A ACHIZIȚIONAT PACHETUL MAJORITAR DE LA...

ȘANTIERUL NAVAL MANGALIA: GRUPUL OLANDEZ DAMEN A ACHIZIȚIONAT PACHETUL MAJORITAR DE LA DAEWOO

ORIUNDE EXISTA APĂ, EXISTA DAMEN

847
1

Damen Shipyards Group a ajuns la o înțelegere cu Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acțiuni al Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI). “Odată cu achiziţionarea cotei majoritare în şantierul naval din Mangalia, Damen face următorul pas în consolidarea activităţilor sale internaţionale de construcţii navale şi reparaţii navale” se arată într-un comunicat postat pe site-ul Damen.com.

Şantierul naval Mangalia este situat pe coasta de est a Mării Negre și are o suprafaţă de 980.000 de metri pătraţi, are trei docuri uscate cu o lungime totală de 982 de metri şi dane în lungime de 1,6 kilometri. „Docurile, cu o lăţime cuprinsă între 48 şi 60 de metri, vor asigura Damen capacitatea de a satisface cele mai mari nave şi structuri maritime. Ca atare, această mişcare reprezintă o completare strategică a portofoliului actual al şantierului naval al Damen”, menţionează compania pe site-ul propriu.
Consiliul concurenței din România a aprobat deja tranzacţia. Mai mult, se desfăşoară întâlniri constructive cu Guvernul român privind viitoare cooperare a șantierului din Mangalia şi dezvoltarea industriei navale româneşti, a informat Damen.

Cel mai mare constructor de nave din Olanda – Damen Shipyards Group – deţine deja un şantier naval în România, la Galaţi, fiind în prezent cel mai mare șantier al grupului. Odată cu aderarea la Damen în 1999, această platformă s-a dezvoltat într-o unitate foarte eficientă, cu o producţie semnificativă de ordinul sutelor de nave şi de structuri navale. Expertiza în construcții navale şi lanţul de aprovizionare gestionat îndeaproape au fost în spatele unora dintre cele mai importante livrări ale Damen până în prezent, reprezentând pe deplin portofoliul de produse diversificat al grupului. Cu şantierul naval Mangalia, Damen va avea cele două mari șantiere din România la mică distanță unul față de celălalt”.

Damen este o companie olandeză specializată în construcția de nave ce deține șantiere răspândite pe tot globul.
Înființată de doi frați în 1927, astăzi, cu peste 9.000 de angajați, Damen Shipyards Group a câștigat o poziție de lider în lumea construcțiilor navale. În 1922, cei doi frați Damen, Jan și Rien, au început să construiască bărci într-un șopron lângă casa familiei. Cinci ani mai târziu, compania a fost formalizată ca Damen Brothers. A rămas o companie mică, dar proeminentă, de peste 40 de ani.
În 1969, Kommer Damen a cumpărat compania de la tatăl său și a introdus conceptul de construcție modulară pentru a construi bărci mici. Acest concept de standardizare (cunoscut astăzi ca Standardul Damen) a generat avantaje clare: timpii rapizi de livrare, costurile reduse și modelele dovedite. Conceptul a fost un succes imediat și în 1973 compania sa extins la facilități mai mari în Gorinchem, Olanda.
De la introducerea conceptului modular de construcții navale, Damen a livrat mai mult de 6.000 de nave. Astăzi, grupul naval Damen Shipyards operează în multe sectoare de construcții navale și a câștigat o poziție proeminentă și de încredere în întreaga lume.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here