Acasă STIRI SILVER CLOUD: EXPEDITIE PRINTRE PINGUINI ABANDONATA DIN MOTIVE TEHNICE

SILVER CLOUD: EXPEDITIE PRINTRE PINGUINI ABANDONATA DIN MOTIVE TEHNICE

268
0

Călătoria inaugurală a expeditiei de lux a vasului de croazieră Silver Cloud (16927 gt, construită în 1994), a fost anulată in 20 noiembrie din cauza unor probleme mecanice după mai puțin de o săptămână pe mare. După o amplă renovare, Silver Cloud a devenit cea mai spațioasă și confortabilă navă din clasa pasagerelor spargatoare de gheață. Apartamentele sale mari, itinerariile și serviciile ei de neegalat o fac “deosebit de specială” – conform informatiilor postate pe site-ul propriu.

Vasul de lux care avea in program sa viziteze Insulele Falkland, Insulele Shetlandului de Sud și Peninsula Antarctică în expediția sa de 16 zile între Buenos Aires și Ushuaia a fost nevoit sa isi opeasca voiajul lăsând oaspeții dezamagiti de pierderea posibilității de a explora “Continentul alb”. Pretul unul bilet pentru aceasta calatorie incepea de la 14.000 Euro.

Silver Cloud a navigat spre sud în după-amiaza zilei de 20 noiembrie, dar după doar câteva ore pe mare o pompă de combustibil s-a defectat și motorul s-a oprit, lăsând vasul în deriva intr-o zona de navigatie relativ ușoara; dacă motorul s-ar fi defectat în stramtoarea Drake, problemele ar fi putut fi mult mai serioase. Strâmtoarea Drake este situată între Capul Horn, Chile și Antarctica si leagă partea de sud-vest a Oceanului Atlantic cu partea de sud-est a Oceanului Pacific

Deși inginerii au restabilit puterea motorului după aproximativ o oră, vasul s-a întors la Puerto Madryn pentru evaluare și reparare. În seara zilei de 21 noiembrie, a devenit clar că piesa de schimb pentru  pompa de combustibil nu va fi livrată la timp pentru a se putea continua voiajul catre Antarctica.

Compania Silversea va restitui integral costul biletelor tuturor pasagerilor, precum și plata pentru biletele de avion înapoi în Buenos Aires sau spre aeroporturile de origine ale turistilor. De asemenea, reprezentantii companiei au oferit cazare și acoperirea costurlor suplimentare în Buenos Aires plus o reducere la viitoarele rezervări pentru croaziere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here