Acasă STIRI SOMALIA: 29 DE PERSOANE AU MURIT ÎN PORTUL MOGADISHU

SOMALIA: 29 DE PERSOANE AU MURIT ÎN PORTUL MOGADISHU

684
0
Sursă poză: Somalia in Pictures

Un camion a explodat în cel mai mare port din Somalia dumincă, omorând cel puțin 29 de persoane. Atacul a fost revendicat de către militanții islamiști Al Shabaab. Aceștia au declarat că au încercat să perturbe alegerile parlamentare prelungite. Votul de trei luni se va încheia pe 29 decembrie și constituie un efort pentru a reconstrui națiunea după decenii  de război.

După explozie, s-au auzit focuri de armă în portul Mogadishu, personalul fiind trimis acasă.

“Cel puțin 29 de civili au murit, iar alți 50 au fost răniți de explozie. Noi credem că a fost un camion în care se afla o bombă.”, a declarat colonelul Abdikadir Farah.

Purtătorul de cuvânt al islamiștilor, Sheikh Abidiasis Abu Musab, a declarat că explozia a avut ca țintă ofițerii de poliție staționați în apropierea portului.

“Am ucis 30 de persoane și am rănit alte 50. Le-am vizat pentru că au fost instruite pentru a asigura securitatea la așa-numitele alegeri”, a mai spus acesta.

Al Shabaab și-a propus să alunge trupele de menținere a păcii, să răstoarne guvernul somalez sprijinit de Occident și să impună strictețea islamului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here