Acasă STIRI SOMALIA: 9 MEMBRII AI ECHIPAJULUI NAVEI AL KAUSAR LUAȚI OSTATICI DUPĂ...

SOMALIA: 9 MEMBRII AI ECHIPAJULUI NAVEI AL KAUSAR LUAȚI OSTATICI DUPĂ RECUPERAREA NAVEI

531
0
Sursă poză: PRI.org

Forțele de securitate somaleze au salvat luni nava Al Kausar deturnată la începutul lunii aprilie, parte dintr-un șir de atacuri ale piraților somalezi după ani în care nu au existat incidente raportate.

“Am atacat nava și am reușit să o recuperăm, dar pirații au reușit să ia echipajul. Am reușit să salvăm două persoane, dar restul de nouă au fost duse în zonele deluroase dintre El Hur și Hardheere.”, a declarat Mohamed Hashi Arabey, vice-președintele Galmudug. Galmudug este un stat federal în interiorul Cornului Africii, care operează cu propriile forțe de Securitate.

Cele două persoane salvate se aflau în mașina pe care pirații s-au văzut nevoiți să o abandoneze după ce au fost urmăriți.

“Ne-am încurajat prietenii să îi ia ostatici pe cei nouă în cazul în care sunt atcați, astfel încât să poată face schimb pentru eliberarea celor 117 pirați reținuți în India. Suntem gata să le venim în ajutor, astfel ca forțele din Galmudug să nu poată interveni.”, a declarat unul dintre pirați, Saiid.

Atacurile piraților somalezi au atins punctul culminant în 2012 cu 237 de atacuri, iar apoi a scăzut brusc după ce proprietarii de nave au îmbunătățit măsurile de securitate.

În această lună, atacurile piraților au crescut considerabil cu două nave capturate și o atreia recuperată de către forțele indiene și chineze.

Locuitorii din Somalia spun că pirateria a fost reluată după ce autoritățile au eliberat permise pentru navele de pescuit străine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here