Acasă STIRI SUA: OPERATORUL NAVEI EL FARO VA PLĂTI DESPĂGUBIRI URIAȘE

SUA: OPERATORUL NAVEI EL FARO VA PLĂTI DESPĂGUBIRI URIAȘE

1597
0
Sursă poză: NBC News

Operatorul navei El Faro, TOTE a ajuns la un acord cu familiile celor 33 de marinari care și-au pierdut viața după ce aceasta s-a scufundat în 2015. Valoarea despăgubirilor nu a fost dezvăluită.

23 dintre cele 33 de familii au ajuns la un acord cu privire la despăgubirile pe care urmează să le primeacă, încă din octombrie anul trecut.

În cazul în care familiile rămase nu ar fi ajuns la un acord în afara instanței, procesele impotriva operatorului ar fi început de abia în 2018.

În cadrul procesului, TOTE și-a menținut poziția asupra faptului că El Faro se afla într-o stare bună de funcționare în momentul scufundării și că incidentul s-a petrecut din cauza uraganului Joaquin.

Scufundarea navei El Faro a constituit cel mai important accident maritim din istoria recentă a Americii. Au avut loc trei audieri publice la care au fost chemați zeci de directori de companii, foști membri ai echipajului și experți.

El Faro a plecat din Jacksonville, Florida pe 30 septembrie 2015 în momentul în care uraganul Joaquin a lovit la câțiva kilometri spre est. A doua zi Joaquin a devenit un uragan de categoria trei, iar nava se afla în apropierea ochiului furtunii. La 2 octombrie 2015, nava a dispărut de pe radare, iar pe 5 octombrie aceasta a fost declarată ca fiind scufundată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here