Acasă STIRI TRANSPORTUL MARITIM: MAGNATUL ANGELICOUSSIS PREZICE CĂ TRUMP VA GENERA NOI OPORTUNITĂȚI PENTRU...

TRANSPORTUL MARITIM: MAGNATUL ANGELICOUSSIS PREZICE CĂ TRUMP VA GENERA NOI OPORTUNITĂȚI PENTRU ACEASTĂ INDUSTRIE

872
0
Sursă poză: wsj.com

John Angelicoussis, magnatul de transport maritim grec, se așteaptă ca președintele ales Donald Trump să genereze noi afaceri pentru industria navală care acum se află în dificultate.

“Nu există nicio îndoială a faptului că el va avea un efect pozitiv asupra transportului maritim în ceea ce privește extinderea infrastructurii.”, a declarat acesta pentru The Wall Street Journal.

Domnul Angelicoussis are trei companii separate care operează o flotă de 133 de tancuri petroliere, vrachiere și nave pentru transportul gazului lichefiat, în valoare de aproximatic 6,9 miliarde de dolari. Cele mai multe dintre ele sunt inchiriate către Exxon Mobil Corp, BHP Billiton și Cargill Corp.

Trump a promis să pompeze miliarde în proiecte pentru modernizarea infrastructurii Statelor Unite ale Americii, dar angajamentul său de a rupe tranzacțiile comerciale la nivel mondial ar putea provoca industriei de transport maritime multe neplăceri. Acordul de Liber Schimb din America de Nord și Parteneriatul Trans-Pacific se află pe lista acestuia, într-un moment în care comerțul mondial va avea o creștere de doar 1,7% în 2016, marcând astfel cel mai lent ritm de creștere din 2008 și până în prezent.

Angelicoussis speră că președintele ales al SUA nu se va angaja într-un război comercial cu China. “ Nu vor exista câștigători într-un război comercial, ar trebui să-i lăsăm să își continue comerțul.”

Acesta a spus că promisiunea lui Trump de a stimula forajul de petrol și de a aborda regulamente de export vor aduce beneficii ramurii de transport de combustibil atât pentru SUA, cât și pentru piețele de export. El se așteaptă ca OPEC să ajungă la un acord de reducere a producției începând cu 30 noimebrie.

“Brent a scăzut la aproximativ 46$/baril, deoarece majoritatea nu se așteaptă la nici un acord, dar cred că va exista unul, pentru că OPEC are nevoie de el. Un preț de 50-60$/ baril este unul bun pentru arabi.”, a declarat Angelicoussis. Tot el prezice că India și China vor continua să își contruiască rezervele de petrol, declarând că, China își dorește dublarea acestei rezerve la 250 de milioane de barili, iar India incearcă să își stimuleze substanția rezervele la 100 de milioane de barili.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here