Acasă STIRI VAN OORD: DOUĂ FIRME PARTENERE ÎI CER FALIMENTUL

VAN OORD: DOUĂ FIRME PARTENERE ÎI CER FALIMENTUL

500
0
Sursa poza: vanoord.com

Societatea de Construcții în Transporturi București SA a formulat la Tribunalul Constanța cererea de deschidere a procedurii de faliment împotriva Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam.

 

Cei 5,6 milioane de lei, sumă pe care Van Oord trebuia să o achite în cadrul proiectului de reabilitare a zonei sudice a litoralului românesc,  nu a ajuns la Societatea de Construcții în Transporturi București SA (SCT). Cele două părți au încheiat un acord de asociere pe data de 15 noiembrie 2011 pentru a putea participa la licitațiile organizate de Administrația Bazinală a Apelor Dobrogea.

Cererea depusă de către Societatea de Construcții în Transporturi București  prezintă faptul că termenul scadent al debitului a depățit cu mult cele  60 de zile stipulate în contract.

Aceasta nu este singura care a cerut insolvența Van Oord, pe 15 aprilie fiind înaintată o altă cerere din partea SC Comprest Util, pentru neplata a peste 3 milioane de lei.

”Lucrurile se vor rezolva în instanță. Mă deranjează însă comportamentul acestei firme (n.r. Van Oord), pentru că nu este prima dată când se întâmplă asta. Am avut impresia că este una dintre cele mai mari firme din Europa și chiar mă bucuram, la început, că lucrăm cu firme puternice și serioase, dar m-am convins că aceste firme, majoritatea multinaționalelor care vin în România, nu fac decât să ne păcălească, să lucreze numai în favoarea lor, să transfere cât mai mulți bani afară, fără să îi controleze nimeni, și chiar susținuți atât de politicieni, cât și de organele competente ale statului. Este o realitate. Firmele românești sunt pe cale de dispariție”, declara în Februarie, Grigore Comănescu .

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here