Acasă STIRI VÂNT DIN PUPA: BRICUL MIRCEA A PLECAT ÎN MARȘUL ANUAL DE INSTRUIRE...

VÂNT DIN PUPA: BRICUL MIRCEA A PLECAT ÎN MARȘUL ANUAL DE INSTRUIRE PRACTICĂ

989
0
Sursă poză: seaman.ro

163 de marinari militari, dintre care 34 de studenți din anul al II-lea de la Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, 36 de elevi din anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale “Amiral Ion Murgescu” și opt cadeți străini dn Bulgaria, China, Grecia și Polonia au plecat astăzi în marșul anual de instruire practică.

Bricul Mircea va avea escale în 11 porturi din 9 țări, iar în cadrul acordului cu Marina Militară a Republicii Federale Germane la bordul navei se vor îmbarca, în două serii, 110 cadeți și 13 instructori germani.

“Anul acesta la bord se vor afla și 13 instructori din Germania și câte doi cadeți din China, Grecia, Polonia și Bulgaria. În Germania se va face primul schimb de echipaj, unde 55 de cadeți germani se vor îmbarca, iar o parte din cei români vor pleca spre țară.Vom trece prin nouă țări: Franța, Olanda, Suedia, Finlanda, Polonia, Germania, Portugalia, Spania și Grecia.”, a declarat comandantul Bricului Mircea, Gabriel Moise.

Pe parcursul celor 9.800 de mile marine, nava va participa și la două evenimente nautice, “Sail Den Helder 2017” în Olanda și “The Tall Ships Races 2017” în Finlanda.

Îmbrăcați în hainele militare, cadeții s-au arătat vizibil emoționați de plecarea lor. Printre ei se află și Mădălina Constantinescu, în vârstă de 21 de ani,  care își dorește să deslușească  “ tainele”  marinăriei.

“Este prima experiență de acest gen pentru mine  și sunt sigură că aceste patru luni ne vor oferi amintiri de neuitat. Sunt mândră că sunt la bordul unei nave militare și consider că acest  marș este definitoriu pentru noi, deoarece aici învățăm tot ce ne trebuie pentru a fi buni marinari și chiar, buni lideri.” ne-a spus aceasta.

Construită între anii 1938-1939, Nava Școală Mircea este un velier de clasa A cu o înălțime de 44 de metri și 23 de vele ce însumează o suprafață de 1.750 de metri pătrați.

La evenimentul din dana militară a Portului Constanța a participat și Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul dr. Alexandru Mîrșu.

“Nava Școală “Mircea” are parte de recunoaștere internațională pentru antrenamentul de înaltă calitate care se desfășoară la bord. Acești tineri nu vor uita în niciun moment faptul că se află sub pavilion românesc pentru că, ei sunt practic mesagerii poporului român și vor demonstra bunătatea și seriozitatea noastră. Sunt convins că acum pleacă cadeți si se vor întoarce adevărați marinari. În 1982 am fost și eu în marșul de instrucție și când  mă uit la acești tineri parcă mă văd pe mine.”, a declarat acesta.

Bricul se va întoarce în Portul Constanța pe 22 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here