Acasă STIRI A.P. MOLLER: INVESTITORI SPERIAȚI PROVOACĂ CĂDEREA LA BURSĂ A ACȚIUNILOR MAERSK

A.P. MOLLER: INVESTITORI SPERIAȚI PROVOACĂ CĂDEREA LA BURSĂ A ACȚIUNILOR MAERSK

463
0

Acțiunile Maersk au scăzut cu 2,9% pe 20 Martie la ora 09:00 GMT după ce grupul danez de transport maritim A.P. Moller-Maersk a declarat marți că directorul său financiar a decis să părăsească compania după doar 16 luni de activitate.

Decizia neașteptată a companiei de a-și înlocui directorul de finanțe a speriat investitorii în mijlocul celei mai mari transformări din istoria concernului danez. Schimbarea intervine la mai putin de o luna distanță de întâlnirea generală anuală a A.P. Møller – Mærsk A / S, care anul acesta va avea loc în data de 10 aprilie 2018, la Copenhaga.

Jakob Strausholm (maersk.com)

Plecarea lui Jakob Strausholm, care preluase funcția de șef de finanțe, strategii și ofițer de transformare în decembrie 2016, vine după ce Maersk a decis să separe rolul de director financiar de cel de director IT și transformare digitală.

Schimbarea vine  pe fondul unei mișcări de restructurare și digitalizare majoră prin care Maersk speră că va simplifica procesul de transport de mărfuri din întreaga lume.

„Digitalizarea ne schimbă modelul de afaceri și modul în care ne dezvoltăm și ne implementăm strategia. Cu această schimbare organizațională extindem capacitatea noastră de management în cadrul digitalizării pentru a accelera transformarea”, a declarat președintele Jim Hagemann Snabe.

Maersk nu a făcut public încă încă cine ar putea prelua cele două funcții. După plecarea lui Strausholm pe 31 martie, comitetul executiv va fi compus din CEO-ul Soren Skou și directorii executivi adjuncți Claus V. Hemmingsen, Vincent Clerc, Soren Toft și Morten Engelstoft.

Moeller-Maersk A / S este o companie de transport maritim și petrolier din Danemarca a cărei structură operațională cuprinde opt segmente: Maersk Line, APM Terminals, Damco, Svitzer, Maersk Oil, Maersk Drilling, Maersk Supply Service și Maersk Tankers.

Maersk Line administrează activitățile globale de transport a containerelor.

APM Terminals este responsabila cu activitățile din terminalele de containere dar include si linia de transport maritim containerizat Hamburg Sudamerikanische Dampfschifffahrts-Gesellschaft KG.

Damco este implicată în serviciile de gestionare a lanțului de aprovizionare.

Svitzer este partea companiei specializată în remorcare și alte activitățile conexe.

Maersk Oil activează în domeniul explorării și producției de gaze.

Maersk Drilling operează platforme de extracție terestre dar și de foraj maritim.

Maersk Supply Service administrează serviciile maritime globale offshore ale companiei.

Maersk Tankers se ocupă de transportul produselor petroliere rafinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here