Acasă STIRI CANALUL MÂNECII: CARGOU RĂSTURNAT ÎN URMA UNEI COLIZIUNI CU UN VAS DE...

CANALUL MÂNECII: CARGOU RĂSTURNAT ÎN URMA UNEI COLIZIUNI CU UN VAS DE PESCUIT

1106
1
Foto: Marine Nationale

Cargoul Britannica HAV lung de 82 de metri ce avea la bord aproape 2.000 de tone de otel s-a răsturnat și este în derivă în Canalul Mânecii după ce s-a ciocnit cu o navă de pescuit (38 metri lungime) marți 20.03.

Coliziunea a avut loc la aproximativ 50 de mile marine nord-est de Cherbourg, Franța, la sud-vestul strâmtorii Dover. Impactul a avut loc în mijlocul corpului cargoului, cauzând producerea unei găuri de apă în acesta.

Prefectura maritimă franceză a fost alertată la ora locală 15:40 cu privire la o coliziune in care au fost implicate cargobotul sub pavilion maltez Britannica HAV și nava de pescuit Deborah, care arborează pavilion belgian.

 

Toți cei șapte membri ai echipajului cargoului au fost evacuați în două plute de salvare și au fost recuperați de către o navă de pescuit. Unul dintre marinari este ușor rănit. Elicopterul Cayman al Marinei Franceze, cu o echipă medicală la bord, a fost trimis la fața locului pentru a continua evacuarea. Remorcherul Abeille Liberté si o nava de patrulare a Jandarmeriei Costiere au mers în zonă pentru a monitoriza epava și a interveni în caz de nevoie.

O ușoară iridescență a fost observată în jurul corpului navei răsturnate. Pentru a preveni o posibila poluare, prefectura maritimă a solicitat o nava de intervenție de la Brest de la Centrului de asistență pentru depoluare Argonaute (BSAD), cu echipament de control al poluării și sistem de pompare la bord.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here