Acasă STIRI A.P. MOLLER-MAERSK: UN 2016 DIFICIL. PIERDERI DE APROAPE 2 MILIARDE DE DOLARI

A.P. MOLLER-MAERSK: UN 2016 DIFICIL. PIERDERI DE APROAPE 2 MILIARDE DE DOLARI

577
0
Sursă poză: dwglogo.com

2016 a fost un an dificil pentru A.P. Moller- Maersk pe toate piețele pe care operează. Grupul a făcut publice cifrele din 2016, astfel că au avut un profit de 711 milioane de dolari și o pierdere de 1,9 miliarde de dolari.

Søren Skou, CEO al A.P. Moller-Maersk, a declarat faptul că rezultatele sunt în mod clar nesatisfăcătoare.

Maersk Line a înregistrat o pierdere de 376 milioane de dolari din cauza condițiilor de piață care au dus la rate de transport mai mici. Datorită îmbunătățirii treptate a ratelor, Maersk Line se așteaptă la un profit de 1 miliard de dolari pentru anul 2017, cererea globală pentru transportul de containere fiind așteptată să crească până la 4%.

În plus, compania a ajuns la un acord pe data de 1 decembrie 2016 pentru a achiziționa Hamburg Süd.

Maersk Oil a înregistrat un profit de 477 milioane de dolari influențat  fiind de reducerea costurilor de exploatare cu până la 36%.

Maersk Drilling a raportat o pierdere de 694 milioane de dolari, iar Maersk Supply Service o pierdere de 1,2 miliarde de dolari.

Maersk Tankers a înregistrat un profit de doar 62 de milioane de dolari fiind afectat negativ de ratele scăzute.

“Prioritățile noastre de top pentru 2017 rămân integrarea activițăților Transport&Logistics, achiziția Hamburg Süd și costuri mai mici pentru terminalele APM și Damco. Pentru 2017 ne așteptăm ca A.P. Moller-Maersk să aibă un profit mai mare decât în 2016.”, a declarat Søren Skou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here