Acasă MEDIU ADIDAS: A LANSAT PRIMUL PRODUS FĂCUT EXCLUSIV DIN DEȘEURI PLASTICE COLECTATE DIN...

ADIDAS: A LANSAT PRIMUL PRODUS FĂCUT EXCLUSIV DIN DEȘEURI PLASTICE COLECTATE DIN OCEAN

276
0
Sursă poză: Nice Kicks

Adidas a lansat pantoful sport UltraBOOST Uncaged Parley, prima încălțăminte creată folosind deșeuri plastice recuperate prin operațiuni de curățare în Maldive (95%) și poliester reciclat (5%).Pentru fiecare pereche de pantofi s-au folosit 11 sticle de plastic.

Designul este inspirat de valurile oceanului pentru a reflecta povestea unică din spatele pantofilor și angajamentul Adidas și al grupului de mediu Parley pentru a pune capăt poluării din oceane.

7.000 de perechi sunt disponibile, iar targetul celor de la Adidas pentru anul 2017 este de a folosi cel puțin 11 milioane de sticle recuperate din zonele costale de către rețeaua Parley Global Clean-up. Acestea vor fi reciclate și folosite pentru crearea de echipamente sportive

“Nimeni nu poate salva oceanele de unul singur. Fiecare dintre noi poate juca un rol foarte important în soluționarea acestei probleme. Industriile creative vor reinventa materialele reciclate, iar consumatorul poate stimula această cerere. Cu acest pantof vom demonstra, împreună cu Adidas, că orice este posibil.”, a declarat Cyrill Gutsch, fondatorul Parley.

Echipe de fotbal ca Bayern München și Real Madrid vor avea echipamente concepute din plasticul reciclat din oceane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here