Acasă STIRI ADMINISTRAȚIA PORTURILOR MARITIME CONSTANȚA: PROIECT DE PESTE 12 MILIOANE DE EURO

ADMINISTRAȚIA PORTURILOR MARITIME CONSTANȚA: PROIECT DE PESTE 12 MILIOANE DE EURO

395
0
Sursă poză: observator.ro

Proiectul “Modernizarea infrastructurii și protecția mediului în Portul Constanța- PROTECT” a fost lansat luni la sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și face parte din programul de finanțare Mecanismul pentru Interconectarea Europei (MIE) .

Acesta va avea un buget de peste 12 milioane de euro , dintre care aproape 2 milioane vor veni din bugetul de stat, iar perioada de implementare a acestuia este 1 iulie 2017- 31 iulie 2019.

În cadrul acestui proiect se dorește modernizarea infrastructurii Portului Constanța prin prelungirea cheului de acostare existent cu 130 de metri, crearea unei noi platforme de 4.370 de metri pătrați, și amplasarea de noi echipamente și utilități pe noua platformă.

Un alt obiectiv îl constituie îmbunătățirea accesului maritim în Portul Constanța prin modernizarea și înnoirea sistemului de semnalizare și, de asemenea, modernizarea parcului de nave tehnice prin achiziția unei nave tanc autopropulsat  500 TDW multifuncționale pentru a colecta deșeurile de la nave.

Administrația Porturilor Maritime Constanța va trebui să asigure dotarea și disponibilitatea permanentă a instalațiilor portuare pentru a prelua orice tip și cantitate de deșeuri generate de nave.

Această capacitate de preluare, stocare și tratate a deșeurilor generate de nave este insuficientă în prezent, având în vedere numărul mare de nave de capacități mari care tranzitează Portul Constanța.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here