Acasă EVENIMENTE ADORNATE: DUPĂ 7 PREMII ȘI O LUNĂ PE MARE ÎN SFÂRȘIT ACASĂ

ADORNATE: DUPĂ 7 PREMII ȘI O LUNĂ PE MARE ÎN SFÂRȘIT ACASĂ

536
1
Sursă poză: seaman.ro

Regata Marilor Veliere a strâns mii de vizitatori în Constanța, iar pentru participanți acesta nu a fost decât începutul unei frumoase aventuri pe apele cristaline, dar și învolburate ale Mării Negre.

Adornate a fost una dintre navele care a luat startul în competiție, poveștile cu care s-au întors cei 15 membrii ai echipajului aducând aminte de filmul “Toate pânzele sus”.

Deși între Novorossiysk și Sochi au avut parte de o furtună de gradul 5 ce a cauzat abandonul  a două veliere rusești, goeleta s-a purtat impecabil și a reușit să termine regata pe locul doi.

“Adornate s-a comportat bine. Am știut foarte bine ce să facem, iar împreună cu echipajul am strâns velele la timp.A fost un val care pur și simplu m-a luat și m-a târâit pe punte.” , iar cele șapte premii stau drept mărturie pentru curajul și determinarea de care echipajul a dat dovadă.  ” Am luat locul doi pentru clasele B,C și D, locul doi pe general și locul întâi pentru clasa noastră. Am câștigat și cupa pentru cea mai frumoasă navă și cea mai bine pregătită.” , a declarat Eram Ovidiu Iulian, comandantul Adornate.

Între cei 15 membrii s-au numărat și doi cadeți, unul dintre ei fiind cel mai tânăr membru al echipajului. Victor Pavel nu avea decât 15 ani în momentul în care a decis să se îmbarce și să plece pe mare pe goeleta românească. El și-a serbat ziua de naștere pe Adornate, iar experiența trăită în Regata Marilor Veliere îi aduce și acum zâmbetul pe buze.

“A fost prima mea zi de naștere petrecută în afara familiei. Am primit foarte multe daruri. A fost o experiență frumoasă în care am învățat multe lucruri noi despre marinărie și sper că mă vor ajuta pe viitor.” a spus acesta confesând faptul că își dorește să urmeze cariera de marinar după ce termină liceul.

El a avut parte și de tradiționalul botez marinăresc. “ A trebuit să ne bărbierim marinărește cu un fel de satâr și am băut și puțin vin combinat cu apă de mare. Am fost și spălați în stil marinăresc”, își amintește Victor.

Și cum totul e bine când se termină cu bine, velierul a ajuns ieri acasă, în Portul Constanța, după o lună în care a reușit să le dea clasă chiar și celor mai mari nave din competiție.

1 COMENTARIU

  1. Felicit goeleta Dornate pentru onorantl loc obtinut.Ma bucur ca oameni cu salarii neplatite de luni bune si-au respectat meseria si au dat totul pentru a castiga.Sper ca si ”Domnul Comanescu” sa fie atat de fericit incat sa binevoiasca sa platesca restantele salariale ale angajatilor neplatiti de aproape un an.Am acceptat si faptul ca Adornate a cheltuit niste bani care pentru salarii nu exista,dar pentru orgoliul ”PRESEDINTELUI”COMANESCU s-au gasit.Felicitari inca odata belor care au infuntat vicisitudinile vremii,iar celor care conduc destinele GSP ului,RUSINE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here