Acasă LEGISLATIE ANR: ANUNȚ ÎN ATENȚIA SOCIETĂȚILOR DE AGENTURARE

ANR: ANUNȚ ÎN ATENȚIA SOCIETĂȚILOR DE AGENTURARE

579
0
Sursă poză: observator.ro

Autoritatea Navală Română atrage atenția asupra unor modificări procedurale impuse de modificările legislative ce afecteaza modul in care companiile de shipping (reprezentate prin societățile de agenturare) efectuează rapotările voiajelor.
Intr-un anunț publicat pe site-ul instituției se comunică următoarele:
“În conformitate cu prevederile Directivei 2009/16/EC, care instituie noul regim pentru inspecţiile PSC, Statele Membre au obligaţia sa furnizeze ATA și ATD pentru navele care sosesc/pleacă din porturi sau zone de ancorare, către baza de date pentru inspectii TETHIS via SafeSeaNet, într-un interval de timp rezonabil (Art.24.2).
În accepţiunea EMSA, prin « interval de timp rezonabil » se ȋnţelege că ATA (respectiv ATD) trebuie să fie +/- 3 ore faţă de ETA (respectiv ETD).
În acest sens, vă rugăm să aveţi în vedere actualizarea cu rigurozitate a ETA respectiv ETD, ȋn notificările transmise către MSW.
În caz contrar notificarea nu va fi acceptată, iar eventualele întârzieri în programul navei vor cădea în responsabilitatea celor care nu au făcut actualizările corespunzătoare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here