Acasă STIRI LADY AZIZA: CARGOUL AFLAT SUB SECHESTRU BLOCHEAZĂ PORTUL RAVENA

LADY AZIZA: CARGOUL AFLAT SUB SECHESTRU BLOCHEAZĂ PORTUL RAVENA

390
0
sursa Foto Zani (ilrestodelcarlino.it)

Italia, Ravenna, 13 Noiembrie 2017. In jurul orei 09:00, din cauza rafalelor de vânt puternice cu viteze de pana la 40-50 de noduri, cargoul de mărfuri generale Lady Aziza (construit 1991 cu o capacitate 3828 GT) s-a desprins de la cheu și a plutit în derivă spre portul Darsena (Ravenna) înainte de a se lovi într-un cheu adiacent. In urma impactului vasul s-a proptit bine în prova și cu pupa a lovit cheiul de pe partea opusă, poziționându-se aproape perpendicular pe Canalul Candiano. Accesul în bazinul portului a fost blocat complet.

După patru ore de muncă cargoul a fost mutat, canalul fiind deblocat. La ora 13 operațiunile au fost finalizate cu repoziționarea navei în locația inițială.

Acest incident vine la aproape trei ani după tragicul accident dintre Lady Aziza și cargoul turcesc Gokbel. Lady Aziza, care arborează pavilionul Belize, este aceeași nava care la data de 28 decembrie 2014 a lovit vasul comercial Gokbel provocând scufundarea acestuia în fața portului Ravenna. Șase marinari au murit în acea coliziune.

Sursa foto: portoravennanews.com

Ca urmare a acelei întâmplări nefericite, Lady Aziza a fost confiscată și era ancorată în Darsena în așteptarea organizării unei noi licitații în vederea vânzării (licitațiile anterioare fiind sortite eșecului). Vasul se afla sub sechestru administrativ solicitat de rudele victimelor. Ultima licitație se organizase în luna mai 2017, cu o sumă minimă de plecare de 516 de mii de euro, dar fără succes, deși în 2013 vasul a fost vândut pentru 900 de mii de euro.

Lady Aziza este abandonată de echipaj de mai mult de 2 ani, comandantul părăsind ultimul nava în luna mai 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here