Acasă STIRI ANR: CONFERINŢA SAR ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE

ANR: CONFERINŢA SAR ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE

298
0
Sursă poză: seaman.ro

După ce în 2004 a avut loc în România prima conferinţă de acest gen care a adus în temă necesitatea unei cooperări regionale în Marea Neagră pentru eficientizarea salvării de vieţi omeneşti pe mare, în 2016, a 13-ea ediţie a Conferinţei Internaţionale “Căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare – SAR, în regiunea Mării Negre” are loc în aceste zile la Constanţa.

Sistemul national SAR (search and rescue), operaţiunile SAR offshore la Marea Neagră, planurile de cooperare SAR cu navele de pasageri şi programul anual al instruirilor privind activitatea SAR sunt doar câteva din temele principale aduse în discuţie.

În acest an, participă la conferinţă reprezentanţi din Bulgaria, Turcia, Georgia, Ucraina, Rusia, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor şi companiilor care sunt implicate în activitatea SAR din ţara noastră, spre exemplu CERONAV, GSP, Ministerul Transporturilor, RADIONAV, CN APMC SA, ISU, UMC.

Conferinţa SAR organizată de Autoritatea Navală Română, are ca scop principal reunirea tuturor factorilor zonali din Marea Neagră implicaţi în desfăşurarea şi coordonarea activităţilor de căutare şi salvare marină. Eficientizarea acţiunilor de căutare şi salvare, precum şi îmbunătăţirea coordonării regionale a SAR sunt doi dintre cei mai importanţi factori pentru ca acest sistem să funcţioneze la capacitate maximă.

Ţara noastră a aderat la Convenţia SAR (1979) din cadrul Organizaţiei Maritime Internţionale în luna august a anului 1998, acest sistem fiind operational prin Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) din cadrul Autorităţii Navale Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here